Aan de slag in de kusthoreca

In de kusthoreca vindt iedereen wel een job die als gegoten zit. Maar wat kan je allemaal doen? Wat verdien je ermee? Hoe moet je solliciteren? En waar vind je de vacatures?

Meer info

Wat kan je allemaal doen in de horeca?

Overzicht horecaberoepen

Wat staat er op het menu?

Lonen en contracten

Tips nodig om je horecajob aan zee te scoren?

Werk vinden in de horeca Snelcursus en richtlijnen

Volg de Instagram- en Facebookpagina’s van horecazaken waar je graag wil werken.
Meestal publiceren de werkgevers hun vacatures via die kanalen.

Vacatures ‘on the road’

Verschillende horecazaken hangen de openstaande vacatures uit aan hun raam, in de toiletten, steken ze bij de menukaart,… . Hou je ogen dus goed open en vraag aan vrienden en familie om dit mee in de gaten te houden.

Een uitzendkantoor is een ‘tussenpersoon’ die de werkgever helpt om de juiste werknemer te vinden. Uitzendkantoren bieden tijdelijke (interim) en vaste jobs aan. Het kantoor start de selectie op en stelt je aan een aantal werkgevers voor. Als de werkgever interesse heeft, zal hij je (meestal) op gesprek vragen. Eenmaal geselecteerd, kom je eerst onder contract van het uitzendkantoor te staan. Dit kan overgaan in een contract bij de horecazaak zelf.

Wist je dat meer dan de helft van de vacatures eigenlijk niet openbaar worden gemaakt? Je ontdekt ze enkel ‘via-via’. Daarom is het belangrijk om je familie-, vrienden-, kennissenkring bij je zoektocht te betrekken. Vertel hen wat voor job je zoekt. Misschien kunnen zij je introduceren bij een werkgever, een goed woordje voor je doen of je in contact brengen met de juiste contactpersoon?

Horeca-opleiding gevolgd? Veel scholen voor volwassenenonderwijs publiceren vacatures op hun website. Heb je je stage goed afgerond? Vraag dan zeker aan je leermeester of je kan blijven werken op je stageplek.